APADRINAMENT LECTOR

L’escola continua l'activitat d'apadrinament lector amb molta il·lusió, ja que implica agermanar alumnes de diferents cursos, amb uns objectius ben clars: potenciar el gust per la lectura, millorar-ne la comprensió i, per últim, però no menys important, establir lligams de convivència i amistat entre els més petits de primària i els de cinquè i sisè.

La dinàmica de l’apadrinament consisteix en aparellar l’alumnat de cinquè (que esdevenen els padrins o padrines) amb el de primer (que són els fillols o filloles). Aquests parelles són permanents durant el curs i entre elles sorgeix una relació especial.

Un dia a la setmana els padrins i padrines de cinquè van a buscar els seus fillols o filloles i llegeixen plegats: pot llegir el fillol i la padrina fa preguntes, pot llegir el padrí i el fillol escolta, la padrina pot fer preguntes de comprensió...

Aquesta setmana és especial per als nens i nenes de primer i cinquè. Ha arribat el moment de conèixer la seva parella i signar el compromís entre tots dos.

Per acabar l’acte, a mesura que les parelles s’anaven coneixent i signant fèiem una foto amb el Ramon per tal de deixar-ne constància. Si voleu fer un cop d’ull a les parelles només cal que aneu als blocs de primer o cinquè i ho podreu fer.

Els alumnes de segon, que ja van començar l'activitat el curs passat, continuen amb els alumnes de sisè.

Esperem que l’apadrinament lector sigui una de les activitats de l’escola que recordin amb un especial afecte!